Turul madárMindfullness tréning

A mindfulness ma már nemcsak a tudományos bizonyítékon alapuló orvoslásnak, de a legnagyobb globális vállalatok szervezeti kultúrájának is fontos részét képezi. Ma már bizonyítható a tőlünk keletre évezredek óta tapasztalati úton ismert tény: napi 10 perces figyelemgyakorlat mérhető és látható pozitív változásokat hoz létre a szervezetünkben.

Éppen ezért egyre több vállalat alkalmaz különböző mindfulness technikákat, ezzel is növelve munkatársaik személyes hatékonyságát, problémamegoldó képességét, kreativitását. A nagy nyomás alatt, rövid határidőkkel dolgozók, a segítő szakma képviselői, vagy a sok ember menedzselését végző munkatársak számára egyfajta megoldás a munkahelyi jóllét, az elégedettség és a lojalitás növeléséhez.

A meditáció vagy más tudatosságnövelő technikák pozitív hatással vannak az ember érzelmi intelligenciájára is, ami a dolgozók sikerességének egyik legfontosabb kulcsa. Segít a stressz-kezelésben, a koncentrációs képesség növelésében, az állandó és kontrollálhatatlan változásokra való felkészülésben. Ezen kívül a mindfulness bizonyítottan pozitív hatással van a munkavállalói teljesítményre, és a költségcsökkentésben is alkalmazható. Az egyszerűen megtanulható önmegfigyelési, önismereti, stressz-csökkentő technikák felbecsülhetetlen értékűek. Rendszeres, hosszú távú alkalmazása egyénileg és társadalmi szinten is rendkívül hasznos, ezért célszerű olyan napi rutinná tenni, mint például a sportot vagy a fogmosást.