Turul madár


Williams ÉletKészségek© stresszkezelő tréning DIÁK verzió

 

Napjainkban nagyon sok gyermek és felnőtt küzd szociális és viselkedési problémákkal. Gyakran hiányoznak az elemi érzelmi odafordulások a másik emberhez, nem ismertek az együttműködés formái, nem alakult ki a tolerancia és az empátia. Mindez sok konfliktust, problémát okoz az iskolákban mind a diákok, mind a tanárok számára. Kevés olyan program van, amelyben a kommunikációs és pszichoszociális készségek, képességek fejlesztését már iskoláskorú gyermekek számára is lehetővé teszi. A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet munkacsoportja 2004-ben adaptálta a Williams ÉletKészségek (WÉK) Stresszkezelő Programot, mely bizonyítottan, hosszú távon eredményes a negatív stresszek csökkentésében.

2010-ben elkészült a Williams ÉletKészségek© Program DIÁK verziója, mely 2017. 07. 06-án „iskolai egészségfejlesztési program szakmai ajánlása” támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumában. (Iktatószám: IV/3-188/2017; tanúsítvány száma: 8/2017)

A Williams ÉletKészségek© Program DIÁK verziója lehetővé teszi, hogy már a tizenévesek megismerjék és elsajátítsák a sikeres életvitelhez nélkülözhetetlen kapcsolati készségeket, és tudatosabban alkalmazzanak kommunikációs és stresszcsökkentő technikákat.  A résztvevő diákok magabiztosabbá válnak, jobban tudják kezelni a rájuk nehezedő nyomást akár a kortársak, akár a felnőttek részéről, és sikeresebben el tudják kerülni a számukra kellemetlen, „balhés” helyzeteket, miközben együttműködési készségük, kapcsolataik javulnak.

 

A Williams ÉletKészségek© tréning felépítése: